Σας καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό τόπο του δικηγορικού μας γραφείου!

Τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Ολομέλειας, Γ. Σταματογιάννη κατά την ακρόαση φορέων στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη διαμεσολάβηση

Ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαμεσολάβηση, τοποθετήθηκε, εκπροσωπώντας την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του ΔΣ Πειραιώς, Γεώργιος Σταματογιάννης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος της Ολομέλειας εξέφρασε την ομόφωνη αντίθεση Ολομέλειας στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της διαμεσολάβησης και ανέφερε ότι, επικουρικώς, θα μπορούσε η υποχρεωτική διαμεσολάβηση να εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο σε υποθέσεις της Τακτικής Πολυμελούς, που έχουν μεγαλύτερο οικονομικό αντικείμενο.

Εν σχέσει προς τις ειδικότερες προβλέψεις του νομοσχεδίου επεσήμανε ότι χρήζουν βελτιώσεων, μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:

– Ο καθορισμός της αμοιβής δικηγόρου σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων για την υποχρεωτική αρχική συνεδρία

– Η πρόβλεψη αποζημίωσης και όχι αμοιβής του διαμεσολαβητή κατά τα πρότυπα αποζημίωσης διαιτητή

– Η συγκεκριμενοποίηση της τοπικής αρμοδιότητας από την ΚΕΔ με βάση τους σχετικούς δικονομικούς κανόνες του ΚΠολΔ για τον καθορισμό της τοπικής αρμοδιότητας της οικείας υπόθεσης.

– Η αντιμετώπιση των ζητημάτων συμμετοχής τρίτων στην υπαγόμενη διαφορά.

Περαιτέρω, ανέφερε ότι ο χρόνος εφαρμογής του θεσμού πρέπει να είναι ενιαίος, προς το σκοπό μείζονος ασφάλειας δικαίου, ότι πρέπει να προβλεφθούν αυξημένα τυπικά προσόντα τόσο για τον Διευθυντή Κατάρτισης Σπουδών όσο και για τους εκπαιδευτές προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία των δημιουργηθησομένων κέντρων κατάρτισης διαμεσολαβητών και ότι επιβάλλεται η θέσπιση αυστηρών κανόνων απαγόρευσης διαφήμισης του διαμεσολαβητή λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του λειτουργήματος.

Πηγή: www.dsa.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή

08:00 - 15:00

18:00 - 21:00

Για άμεση εξυπηρέτηση καλέστε μας για ραντεβού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Designed by Zois K. Design | Copyright © 2024. All rights reserved

Όροι Χρήσης

Scroll to Top